Nyári táborok

Early Bird kedvezmény: március 15-ig jelentkezőknek a tábor 49 000 helyett 39 000 Ft!

Hat turnusban várjuk a X. kerületben a fejlesztés iránt érdeklődőket, 7:45 és 17:00 között. Nem tömegoktatás, legfeljebb hat fős kis csoportokban ismerkedhetnek meg öt nap alatt biztonságosan az elektronikával, robotikával és szoftverfejlesztéssel egy tapasztalt mérnök segítségével. A játékos tanulást, a barátságos légkört természetesen mi is fontosnak tartjuk, de azt is, hogy olyan dolgokat tanuljanak, amik akár a jövőbeni karrierjükben is kiemelten hasznosak lehetnek. A csupán látványos, de közel haszontalan foglalkozásokat ne nálunk keressék, mi a jövő informatikusait képezzük!

A programozós heteken a Python nyelvvel ismerkednek meg a táborozók és magas szintű ismeretekkel gazdagodnak. Nagy hangsúlyt fektetünk a gondokodásmód kialakítására és a helyes technikákra szoktatásra. A táborozók választhatják meg a játékot vagy alkalmazást, amit lefejlesztenek, és ezen keresztül algoritmizálást, objektumorientált szemléletet, továbbá tiszta kód írását is tanulnak az iparban használt technikák mellett.

Az elektronikás, robotozós héten az elektronika, elektronikus eszközök megfelelő ismerete és biztonságos használata is előkerül. Itt az Arduino platform és a C/C++ nyelvek dominálnak. Megtanulnak mikrovezérlőt programozni, különböző érzékelőket és beavatkozókat kezelni, illeszteni. A táborban egy robotot építenek, amit a végén haza is lehet vinni.

Az emelt szintű informatika érettségi felkészítőn pedig a legfontosabb és egyben legnehezebb részt, a programozást vesszük. Az ide járók a választott programnyelv, az algoritmizálás alapjai és a programozási tételek mellett az érettségin előforduló feladatok megoldását is tanulják. A jelentkezők a C# és Python nyelvek közül választhatnak. Mi a C# nyelvet ajánljuk, mert az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai karán is ezt tanulják a hallgatók, illetve a BME Villamosmérnöki és Informatikai karának hallgatói az első félévben a C, a másodikban pedig a C++ nyelvet tanulják, ezekhez pedig a C# sokkal közelebb áll.

Programok, étkezés

Reggel 7:45 és 9 óra között várjuk az érkezőket, kötetlen kérdezz-felelek, felmerült problémák megbeszélése reggeli közben, majd 9-től kezdődnek a kötött órák. Délelőtt és délután is fél órás blokkokban felváltva tanulás majd kísérletezés, a látottak kipróbálása, módosítása és kreatívkodás lesz. 16:00 és 17:00 között pedig a tanultakra építve saját ötleteket valósítunk meg.

Egy helyi étteremből hozzuk a meleg ebédet, minden nap kétféle menüből lehet választani, a tábor díja tartalmazza az ebédet és a többi napközbeni fogyasztást (gyümölcs, tea). Hozott étel melegítésére is van lehetőség. Természetesen ételallergiára, különleges igényekre is találunk megoldást!

Turnusok

  • Python programozós hét - 2020. júl. 6. - júl. 10.
  • Robotika Arduino alapon - 2020. júl. 13. - júl. 17.
  • Python programozós hét - 2020. júl. 20. - júl. 24.
  • Robotika Arduino alapon - 2020. júl. 27. - júl. 31.
  • Informatika érettségi felkészítő Pythonnal - 2020. aug. 3. - aug. 7.
  • Jelentkezésfüggő hét - 2020. aug. 10. - aug. 14.